Muskler och leder

Stelhet, styvhet, ömhet i leder & muskler

Det är vanligt att få olika former av muskel- och ledbesvär vid brist på magnesium och basiska mineraler. Brist på magnesium och basiska mineraler gör att vi blir försurade. Vanligaste symptom på en försurad kropp är stelhet, styvhet och ömhet i leder och muskler.

Komplettera med ett komplex bestående av viktiga basbildande mineraler och örter som bidrar till att återställa syra-bas-balansen i kroppen. Noacid eller Bredspektrum mineraler är specialpreparat vars funktion är att motverka översyrlighet. Alla organiska ämnen i naturen och i den mänskliga kroppen påverkas av relationen mellan bas- och syrabildande ämnen.

Inflammation och värk

Värk i muskler och kan leda till att kroppen frisätter cytokiner som är inflammationsframkallande. Inflammation föder mera värk och vi kan hamna i en ond cirkel.

Fiskolja (Omega 3) är specifikt rik på de konverterade fettsyrasubstanserna EPA (Eikosapentaensyra) och DHA (Dokosahexaensyra) vilka är intimt sammankopplade med en rad vetenskaplig kända hälsoeffekter, bl. a. för den antiinflammoriska verkan.

I vediska skrifter från 1 900 talet f kr anges gurkmeja som ett läkemedel för besvär i lungorna, mag-tarmsystem, värk, smärta, sår, stukningar och leversjukdomar.

De viktigaste kemiska komponenter i gurkmeja är curcuminoider, som innefattar curcumin, dimethoxycurcumin och bisdemethoxycurcumin. Den bäst studerade föreningen är curcumin, som utgör 3,14 % (i genomsnitt) av ordinär gurkmejapulver. Den aktiva föreningen curcumin har en rad olika biologiska effekter, inklusive antiinflammatoriska, antioxidant, anticancerogena och antivirala aktiviteter vilket indikerar en potential i klinisk medicin.

Även Harpago är en ört som är väldigt omtyckt vid inflammatoriska muskel- och ledbesvär.

Muskelkramper och sendrag

Muskelkramp och sendrag beror oftast på magnesiumbrist. De flesta vet om det men upplever inte förbättring på grund av att de tar för låg dos. Föreslå en dos på ca 300 mg 3 gånger/dag.

Magnesium är ett av våra viktigaste basbildande mineraler. Magnesium är en essentiell mineral och spelar roll i närmare 300 kända enzymreaktioner i kroppen. Viktig för muskulaturen, lederna, hjärtats och hjärnans funktioner. Spelar en avgörande roll för kroppens förmåga att ta upp kalcium.

Magnesiumglycinat är ett bra alternativ för de som har lätt att få diarré och är känslig för andra magnesiumpreparat.

Förslitningar, artros

Kroppen är försurad – Tillför basiska mineraler och andningsträna!

Vi pH-reglerar kroppen med 70 % via andningen. Felaktigt andningsbeteende som ytandning, munandning, orytmisk andning, suckar och harklingar gör att vi inte kan pH-reglera optimalt. Brist på basiska mineraler är också en bidragande orsak till försurad kropp.

Bygga upp lederna – MSM, Glucosamin, GluAzin, AR-encap

Ämnen som bygger upp bl.a brosk, senor, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar.

GluAzin är ett ört -och mineralkomplex för en reglering av kroppens syra-bas balans. GluAzin innehåller flera både vetenskapligt erkända och verksamma substanser som bidrar till reparation och återuppbyggnad av broskceller i lederna. GluAzin innehåller även Ingefära och Vitvinsvinäger vilka har antiinflammatoriska egenskaper men även förstärker preparatets biokemiska verkningsförmåga. Ingefära har en mångtusenårig medicinsk tradition.

Tillsatsen av de klorofyllrika algerna Spirulina och Asco Phyllum hjälper kroppen att identifiera, fånga och driva ut olika former av slaggprodukter. Eftersom det är påtagligt att inflammatoriska värkbesvär ofta går hand i hand med översyrlighet och avsaknad av basbildande mineraler innehåller GluAzin även Magnesium, Kalcium och Mangan.

Muskelsvaghet och fysisk svaghet

Cellulär energibrist – I alla våra celler har vi mitokondrier som producerar ATP (energi).

Felaktigt andningsbeteende kan ge cellulär syrebrist. Brist på nyckelnäringsämnen som våra mitokondrier behöver för energiproduktion leder till bl.a. muskelsvaghet, dålig muskeltonus, mjölksyrabildning och generell orkeslöshet.

Mjölksyra – Då våra mitokondrier inte får det de behöver; syre och näring börjar de producera mjölksyra.

Mjölksyraansamlingar i muskler, bindväv och lymfa gör våra muskler stumma, ömma och stela. För mycket mjölksyra och cellulär energibrist gör att vi får träningsintolerans och träningen tar mer än den ger och vi blir sjukare av att träna.

Mitocell innehåller nyckelnäringsämnen som behövs för cellulär energiproduktion.

Ubiqinol är den aktiva formen av Coenzym Q10, som är redo att absorberas. Med vitamin B1 och vitamin C. Sund energi och ett väl fungerande hjärta. En av de viktigaste funktionerna hos Q10 är dess avgörande roll i den mitokondriella energiproduktionen i cellerna.

Similar Posts