CR 3000

CR3000 on italialaisen Callegari-yrityksen kehittämä lääketieteellinen laite.

CR3000 on italialaisen Callegari-yrityksen kehittämä lääketieteellinen laite. CR3000 suorittaa sormeen tehtävän kapillaaripunktion ja eri reagenssien avulla useita verianalyyseja;

  • Vapaiden happiradikaalien analyysi / Oksidatiivinen stressi / FORT
  • Vapaiden happiradikaalien vastustuskyvyn analyysi / Antioksidanttikapasiteetti / FORD
  • Kolesterolin analyysi
  • Pitkän sokerin analyysi
  • Maitohapon analyysi
  • Glukoosin analyysi
  • Virstahapon analyysi

Reviva käyttää ensisijaisesti FORT- ja FORD-analyyseja, mutta vuodesta 2020 alkaen voimme myös analysoida kolesteroliarvon.

Nykyään tuhannet käyttäjät ympäri maailman, mukaan lukien suuret tutkimuslaitokset ja yliopistot, käyttävät CR3000-laitetta FORT- ja FORD-analyysien kanssa. Esim. Malmön yliopistolla tehdään juuri nyt (vuonna 2020) tutkimustyötä, jossa FORT-analyysi on mukana projektissa, jossa tutkitaan probioottien vaikutusta miehiin.

YhdessäHelsingin Kruununhaan lääkärikeskuksen antioksidanttiklinikan kanssa Reviva on luultavasti Suomessa ainoa taho, joka mittaa tämänlaista oksidatiivista stressiä ja antioksidanttikapasiteettia.

Oksidatiivisen stressin seulonta on ratkaisevassa asemassa, jos sairauksien kehitystä halutaan jarruttaa ja ihmisten terveyttä parantaa. Oksidatiivinen stressi voidaan tätä taustaa vastaan määritellä korkean verenpaineen, korkeiden verirasva- ja verensokeriarvojen, lihavuuden ja tupakoinnin rinnalla kansanterveyden uudeksi riskitekijäksi, ja sitä tulee hoitaa samoin keinoin. – Dr Lorenza, biokemist, Pohjois-Italia

Mitä oksidatiivinen stressi on?

Oksidatiivinen stressi on kemiallinen epätasapaino: kehossa on liikaa haitallista happea > liikaa vapaita radikaaleja ja liian vähän haitalliselta hapelta suojaavia antioksidantteja.

Valitettavasti modernit elintavat – mukaan lukien ympäristösaasteet, stressi, huonolaatuiset elintarvikkeet ja epätasapainoiset dieetit – johtavat siihen, että altistumme entistä enemmän vapaille radikaaleille.

Jos vaste ei kykenevastustamaan vapaiden radikaalien hyökkäyksiä, oksidatiivinen stressi kohoaa. Oksidatiivisen stressi johtaa biokemialliseen kulumiseen, joka pitkällä tähtäimellä voi johtaa pysyviin soluvaurioihin ja huonontuneeseen terveyteen.

Epätasapaino voi johtaa huonompaan vointiin, se ikäännyttää meidät nopeammin ja lisää sydän- ja verisuonitautien ja syövän riskiä

”Useissa uusissa tutkimuksissa raportoidaan, että oksidatiivinen stressi johtaa sairauksiin, ikääntymiseen ja tulehduksiin, tai nopeuttaa niitä. Koululääketieteessä on jo kauan tiedetty vapaiden radikaalien olevan ikääntymiseen sekä useisiin kroonisiin rappeuttaviin sairauksiin liittyen tietyssä roolissa. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että vapaiden radikaalien vaikutusta vähennetään antioksidantein” Dr Per-Arne Öckerman

Oksidatiivinen stressi on tärkeä varoitussignaali, joka on ratkaisevan tärkeä ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa sekä käynnissä olevien hoitojen tarkastelussa. FORT- ja FORD-testit antavat vahvan ja aikaisen osoituksen vapaiden radikaalien hyökkäyksestä ja antioksidanttivastuksesta kokonaisuudessaan.

vapaiden radikaalien negatiiviselta vaikutukselta.

fort – oksidatiivinen stressi – ruoste – varoitussignaali

Riippumatta siitä, kuinka terveellisesti elämme, kudokset altistuvat myrkyllisille vapaille happiradikaaleille. Kaikki työ ja kaikki liikkeet, joita keho suorittaa, vaativat, että soluilla on käytössään poltettavaa happea. Happi on paitsi elintärkeää myös myrkyllistä – hapen palaessa soluissa, muutama prosentti vaihtuneesta hapesta muuttuu haitallisiksi vapaiksi happiradikaaleiksi.

Vapaissa radikaaleissa on sitoutumattomia elektroneja, eli epävakaita yhdisteitä, jotka varastavat elektroneja muista molekyyleistä. oksidatiivisessa prosessissa jatkuvasti muita molekyylejä vastaan. Täydellisessä tilassa kehon normaalit solun korjaustoiminnot voisivat korjata oksidatiivisen stressin vaikutuksesta syntyneitä vaurioita. Mutta jos kehon vapaiden radikaalien taso on kohonnut, eikä kehossa ole näitä tasapainottamassa riittävästi antioksidantteja, tuloksena on soluvaurioita. Oksidatiivinen stressi on vapaiden radikaalien tuotannon ja olemassa olevan antioksidanttivastuksen välinen epätasapaino.

Kun kehossa mitataan oksidatiivista stressiä, se on yksinkertaisesti alkanut eltaantua sisältäpäin!

FORT-analyysissa eltaantumisaineet mitataan peroksideina = kehon kudoksissa soluja vahingoittavien vapaiden radikaalien reaktioissa muodostuva jäämä = vahvasti oksidoivien kemiallisten aineiden ryhmä. Peroksidit jakautuvat tasaisesti veressä ja niitä mitataan FORT-analyysin avulla.

Liian korkea FORT-arvo on osoitus kohonneesta oksidatiivisesta stressistä, mutta FORT-arvo saattaa myös olla liian alhainen tilanteissa, joissa keho on erittäin väsynyt.

ford – antioksidanttikapasiteetti – ruosteenesto – kehon vaste

Riippumatta siitä, kuinka terveellisesti elämme, kudokset altistuvat myrkyllisille vapaille happiradikaaleille. Siksi on erittäin tärkeää, että meillä on antioksidanttien muodossa oleva vahva vaste.

Antioksidanttivastetta voidaan verrata auton ruosteenestoon – ilman ruosteenestoa oleva auto menee pitkällä tähtäimellä rikki. Antioksidantit toimivat sisäisenä ruosteenestona, joka saattaa pysäyttää hapen haittavaikutukset.

FORD-analyysi mittaa kehon antioksidanttikapasiteetin verestä. Antioksidanttikapasiteetti huolehtii liiallisista vapaista radikaaleista ja tarjoaa keholle mahdollisuuden pelastaa solut

vapaiden radikaalien negatiiviselta vaikutukselta.