KINESIOLOGIA

Kinesiologia on täydentävän lääketieteen integroitu muoto, jossa neuromotorisia testejä käytetään lihasten ja keskushermoston sähköisen aktiviteetin rekisteröintikeinona. 

KINESIOLOGIA – liikeoppi

Kinesiologian perusajatuksena on, että kaikenlainen fyysinen ja psyykkinen stressi sekä hermoston epätasapainot ja tukkeutumat voidaan löytää testaamalla tiettyjen lihasten jännitystä. Kinesiologian piirissä on todettu, että kaikki kehon lihakset ovat suoraan yhteydessä kaikkiin sisäelimiin sekä umpirauhasiin, tiettyihin ravinteisiin, eri ajatuksiin ja tunteisiin, kaikkiin akupunktiomeridiaaneihin sekä muihin kehon sähköjärjestelmän osiin.

Palvelu sopii kaikille terveyshaasteita kohtaaville, iästä riippumatta. Kinesiologian vahvuus: Kyky viestiä asiakkaan hermoston kanssa ja paikantaa ongelmia, hoitaa ja tarkistaa, että parannus on tapahtunut.

Kinesiologia on täydentävän lääketieteen integroitu muoto, jossa neuromotorisia testejä käytetään lihasten ja keskushermoston sähköisen aktiviteetin rekisteröintikeinona. Kinesiologia on sanana peräisin kreikan kielestä ja tarkoittaa ”liikeoppia”.

Sovellettu kinesiologia (Applied Kinesiology, AK) perustettiin 1964 amerikkalaisen kiropraktikko George Goodheartin toimesta ja sitä käyttävät nykyään kiropraktikot, osteopaatit, naprapaatit, lääkärit, hammaslääkärit, fysioterapeutit ym.

Kinesiologia on menetelmä, jossa viestitään toisen henkilön hermoston kanssa testaamalla lihasjännitystä. Manuaalista lihastestausta tai neuromuskulaarisia testejä käytetään kehon epätasapainojen, jännitteiden ja tukkeutumisten löytämiseen. Tämän jälkeen terapeutti suorittaa eri hermoston ja energiajärjestelmän hoitoja ja tasapainotuksia, jonka jälkeen lihakset testataan lopuksi uudelleen sen varmistamiseksi, että muutos on tapahtunut.

Manuaalinen lihastestaus ei mittaa raakaa lihasvoimaa, vaan on lähinnä arvio siitä, miten kehon hermosto kykenee hallitsemaan lihastoimintaa.

Haluatko varata ajan? Klikkaa tästä

Lähde: Mac Pompeius Wolontis: Grunderna i manuell muskeltestning – Grundkurs i Fysiologisk kinesiologi. www.kinesiologi.se