Kuivaverianalyysi
Kuivaverianalyysi on vakiintunut kehon ravintotasapainon lukuväline, jonka avulla voidaan nähdä, miten kehon elinjärjestelmä toimii. Analyysi antaa ikään kuin solujesi voinnin peilikuvana.
KUIVAVERIANALYYSI – solujesi voinnin peilikuva
Kuivaverianalyysi – DBA (Dry Blood Analysis)
Kuivaverianalyysi on vakiintunut kehon ravintotasapainon lukuväline, jonka avulla voidaan nähdä, miten kehon elinjärjestelmä toimii. Analyysi antaa ikään kuin solujesi voinnin peilikuvana.
Aloitamme tekemällä sormeen pistämällä verikokeen (kapillaariveri). Pari veripisaraa levitetään aluslasille, jolla ne saavat kuivua n. 10 min. Kuivunut verinäyte analysoidaan mikroskoopilla välittömästi klinikalla ja näin voidaan lukea useita eri merkkejä.
Tavallisesti esiintyviä luettavia merkkejä ovat mm:
- Vapaat radikaalit
- Ruoansulatuksen ja ravinnon imeytymisen häiriöt
- Kehon eritystoimintojen ongelmat
- Stressipisteet: kortisolitaso
Tieteellinen tausta
Saksalainen tohtori Enderlein kehitti kuivaverianalyysimenetelmän Euroopassa 1920-luvulla. Hän havaitsi kehon eri toimintojen häiriöiden ja kuivassa veressä näkyvien merkkien välillä olevan yhteyttä. Myöhemmin näiden häiriöiden on osoitettu olevan yhteydessä veren hyytymisprosessiin. Hyytymisprosessi on 12-portainen ja käynnistyy veren joutuessa kosketuksiin ilmaan. Prosessi on riippuvainen eri ravinteista (vitamiinit, kivennäis- ja valkuaisaineet) ja kemiallisista reaktioista. Siksi menetelmän tieteellisesti oikeampi nimitys on hyytymistekijäanalyysi.
Menetelmä saapui 1930-luvulla Yhdysvaltoihin, mutta kuivaverianalyysia alettiin Yhdysvalloissa käyttää yleisemmin vasta 1970-luvulla, jolloin amerikkalainen lääkäri tri Robert Bradford kehitti menetelmää edelleen. Menetelmä vakiintui Ruotsissa 1980-luvulla, kun professori Per Arne Öckerman alkoi käyttää sitä potilailleen Göteborgissa. Reviva sai kuivaverikoulutuksen professori Öckermaniin läheisessä yhteydessä olevan Egenvårdspoolenin Pekka Nylundin johdolla Karlstadissa. ykyään kuivaverianalyysia käytetään niin luonnonlääketieteen kuin koululääketieteen parissa toimivien toimesta Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Aasiassa.
Palvelu sopii kaikille terveyshaasteita kohtaaville, iästä riippumatta. Kuivaverianalyysin vahvuuksia on, että se antaa kokonaiskuvan asiakkaan terveydentilasta ja antaa tietoa siitä, mitä pitää vahvistaa.